Holesterol

S temi živili preprečite zadrževanje vode v telesu
Svet 24
nedelja, 20. april 2025 ob 19:30
Zadrževanje vode v telesu je bolj znano po medicinskem izrazu edem. Ta se pojavi, kadar se iz kakega razloga večina vode ne izloča, temveč kopiči v telesu.
 
Zakaj je predelano meso škodljivo za srce?
Vizita.si
sobota, 19. april 2025 ob 03:57
Predelano meso, kot so hrenovke, klobase in salame, zvišuje holesterol zaradi visoke vsebnosti nasičenih maščob in natrija. Negativno vpliva tudi na črevesni mikrobiom, kar povečuje tveganje...
 
Koliko časa lahko uživamo kuhana jajca – pirhe?
Dnevnik
petek, 18. april 2025 ob 23:48
Jajca kuhajte vsaj od devet do dvanajst minut, da so res trdo kuhana, saj tako zmanjšate tveganje za okužbo s salmonelo.
 
Visok holesterol 'znanstveno dokazano' znižuje ta vrsta zelenjave
Vizita.si
petek, 18. april 2025 ob 03:50
Visok holesterol je pogosta težava, na katero lahko vplivamo z zdravo prehrano. Farmacevt izpostavlja, da lahko okra, zelenjava, ki se pogosto uporablja v kuhinji, pomaga pri zniževanju ravni...
 
Na Kozjanskem so pionirji pri pridelavi terapevtskih zelišč
Finance
četrtek, 17. april 2025 ob 06:00
Zeliščarska kmetija Kalan je pred 30 leti začela utirati pot terapevtskim zeliščem – kako se je ta dejavnost, ki vse bolj nagovarja tudi mlade uporabnike, razvila do zdaj.
 
Nova študija pretresa teorijo o srčnih boleznih: visok holesterol morda ne pomeni visokega tveganja
Govori.se
sreda, 16. april 2025 ob 11:32
Enoletna prospektivna študija ni odkrila povezave med aterosklerozo in izjemno visokimi ravnmi holesterola pri 100 presnovno zdravih posameznikih, ki so povprečno pet let sledili ketogeni dieti.
 
V jajcih domače reje našli visoke ravni kemikalij PFAS
Delo
sreda, 16. april 2025 ob 09:26
Jajca so pogosto del vsakodnevne prehrane številnih ljudi, kar pomeni, da lahko redno uživanje takšnih jajc predstavlja resno tveganje.
 
<< Začetek < Nazaj 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Naprej > Konec >>

Google Translate

English Croatian French German Italian Spanish Serbian Slovenian Hungarian